Слави Трифонов в шок! Напуска политиката по здравословни причини

Можете да споделите с приятели от тук:

Слави Трифонов в шок! Напуска политиката по здравословни причини 3 (60%) 1 vote

Тошко Йорданов поема „Има такъв народ“

Слави Трифонов ще напусне изненадващо политическата сцена само броени месеци след бляскавия си дебют – разкрива „Уикенд“, като се позовава на свои източници от партията му „Има такъв народ“. Очаква се Дългия да се оттегли от ръководството на създадената от него формация и да я остави в ръцете на настоящия съпредседател Тошко Йорданов – отбелязва изданието.

Както „Уикенд“ вече разкри в аванс, Слави Трифонов няма никакво намерение да поема отговорност и да предложи правителство и по тази причина веднага върна мандата на президента Радев. Всъщност Дългия изобщо не бил готов да се нагърбва с толкова сложна и отговорна задача като управлението на държавата и нямал никакъв подготвен екип.

Според източник на изданието до няколко седмици Слави Трифонов до няколко седмици ще обяви, че се оттегля от активната политика и ще бъде в ролята на нещо като почетен председател на „Има такъв народ“. Реално партията ще се управлява от Тошко Йорданов, настоящата председателка на парламента Ива Митева и Виктория Василева, която организира изборните им листи.
„По този начин Слави се надява да свали свръхочакванията към себе си, а същевременно да запази влиянието си като политически брокер. Възможно било той дори да не води нито една листа на задаващите се като много вероятни предсрочни парламентарни избори праз лятото. Аргументът, който Трифонов ще изтъкне, е нестабилното му здравословно състояние. Това при всички случаи ще намали електоралната му подкрепа – коментира изданието.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: