Обичан българин не издържа и написа на Слави: Ти, като Минеков, си слуга! Погледни се, младеж!

Можете да споделите с приятели от тук:

Като собственик на медия въпросното нещо Слави Трифонов би трябвало да знае с какво се храни едно такова животно. Това написа в профила си в социалната мрежа писателят Христо Стоянов.

„Свободата, Слави, е по-скъпа от хамъра и едно ферари с цвят червен“, добавя Стоянов.

Публикуваме целия коментар на писателя, без редакторска намеса:

„ДО СЛАВИ ТРИФОНОВ – СОБСТВЕНИК НА МЕДИЯ

Като собственик на медия въпросното нещо Слави Трифонов би трябвало да знае с какво се храни едно такова животно. Медията, драги Славчо, се храни с реклама. И тя обслужва тези, които се явяват донори на медията. Апропо, това е причината години наред да правя по 170 хиляди километра на година, разпространявайки своите книги.

Свободата, Слави, е по-скъпа от хамъра и едно ферари с цвят червен. Свободата се постига и с „Шкода-120L“, с която можеш да правиш по четири катастрофи за два часа.

Но това е твърде лично и няма да се намери преводач, за да ти преведа каква е цената на достойнството. Ти такива преводи не обичаш. Превод, неминал през банкова сметка не ти е по вкуса.

Та, благодарение на тези рекламодатели, от които се храниш и ти (които те хранят е точното изречение) оформят сто и дванадесетото място на нашите медии.

Защото ти поръчваш материалите и пускаш в ефир само това, което ще ти донесе пари, ще ти докара рекламодатели. Така че, драги Славчо, подреждането на 112 място по свобода на медиите е благодарение и на тебе…

Пък и даваш акъл какво точно трябвало да направят. Можели да се заровят в донорството на няколко човека, което е частен случай по своята същност, вместо да бият камбаната за опита на едно служебно правителство да внуши страх в обществото.

Дори чрез уволнението на един човек, който направи всичко възможно, въпреки загубата и на съпругата си, да намалеят стократно починалите от Ковид-19. Славчо, тук става въпрос за символ – имам предвид Тодор Кантарджиев.

Докато твое репортерче се обръщаше към ген. Мутафчийски с пренебрежителното „генерале“, без необходимото уважение към ранга, образованието, професионалния опит ти пускаше в твоята „медия“ оборотни „репортажи“, носещи гледаемост и, реклами, пардон, пари за медията ти.

Можеш да даваш акъл само на собствената си медия. Даването от „медиен магнат“ на акъл на други медии може да бъде прието само като опит за тяхното преждевременно фалиране.

Дори влизането ти в политиката е опит да вдигнеш само рейтинга на собствената си медия. Нищо повече от това.

Разбира се, че съдбата на проф. Кантарджиев е далеч по-важно от някаква истерия за донорство, което още не е доказано. Знаеш ли какво е да ти свалят символа.

Знаеш ли колко хора са се ваксинирали, разбирай, че са се разминали вече от срещата със смъртта, благодарение на един професор, който дори не орева като тебе ортаклъка с някакъв си счупен крак, след като загуби жена си. (Не си имал жена – не можеш да го разбереш…)

Аз дори днес разбрах за това и използвам случая да се извиня и да кажа: „Моите дълбоки съболезнование, проф. Кантарджиев“ … А относно „разкритията на проф. Минеков“.

Вероятно не знаеш, че неговата неприязън към Вежди Рашидов идва от липсата на професионална реализираност, въпреки възможностите, които съдбата му е предоставила, създавайки го като син на скулптура Минеков.

Разбира се, че ще търси реванш сега и за два месеца трябва да направи това, „което други министри при други възможности са направили за десетилетия“. Цитатът е перифраза на Георги Димитров. А неговия наследник Тодор Живков е изваян от Величко Минеков.

Както и Людмила Живкова. Между другото, великолепни работи, които Вежди Рашидов съхрани за поколенията в Музея за социалистическото изкуство.

Само хонорарите от тези фигури на стария Минеков вероятно са стигнали за образованието на новия министър на културата. Ето повод за едно журналистическо разследване. Даже няколко.

Защо един кандидат за скулптор, роден със златна лъжичка завижда на един скулптор като Вежди Рашидов, израсъл като сирак по сиропиталищата и осъществил американската мечта в България.

Тази омраза е по-интересна за изследване, драги Слави. Както и твоята към хора, които дори и в чалгата са по-добри от тебе. Защо не поканиш журналисти да направят едно разследване каква е цената за провалените професионално писатели, актьори и музиканти в твоята медия. Цената е тяхната съдба на слуги.

Слугата, Слави, е по-силен от Твореца. Заради това Минеков-младши ходи дори като министър на „протести“, заради това и ти размахваш пръстче из фейсбука… Я се погледни, младеж. Какво си направил в живота си?…

Изсвири ли на една струна нещо на виолата си? Не провали ли мечтата на родителите ти да те видят виолист, а не чалгар?… Ама, какво да ти обяснявам… Каквото и да кажа няма да го разбереш. Потенциалът ти е толкова.

Ама нали си медиен магнат – това можеш, това правиш… Аман…“

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: