Зимата нахлува с пълна сила в България, Дунав ще се заледи

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

През следващите 48 часа, температурите на Балканския полуоство ще се понижат чувствително, за почти една седмица . Според глобалните модели най-студеня ден, от серията „студени дни“ ще е между 16-19 януари. Тогава се очертава рязко понижение на температурите, на отделни места е възможно да достигнат до под -15 – -18 С° . Ако тези стойности се запазят по-дълго време е възможно и образуването на ледоход по река Дунав. Това сочи прогнозата на Meteo Balkans.

Обикновено при тези нахлувания въздушната маса е бедна на влага и самите валежи са слаби (ако ги има такива ) и то над Дунавската равнина и Предбалкана. Много често над Северозападна и Северна Турция, се наблюдава и езерен ефект, обикновено се образува , когато студен въздух преминава над по-топла и богата на влага повърхност. След като този топъл, влажен въздух мине през по-студената земна повърхност се извалява . Често валежите са интензивни и конвективни по характер. След полярното нахлуване , очакваме отново зонална циркулация, температурите у нас ще се повишават и времето ще е типично мартенско.

 

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook