Борисов се появи спешно на брифинга: Разпиля Румен Радев!

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо на днешния традиционен брифин на Националния оперативен щаб (НОЩ) за разпространението на коронавируса. Причината е изявленията на държавния глава Румен Радев относно готовността за провеждане на изборите на 28 март.

От изказването на Борисов се разбра, че той е бил провокиран от неясните коментари на президента за готовността за правена на избори по време на пандемия. Премиерът се зачуди кой е продиктувал датата 28 март на Радев, като изтъкна, че това е било обявено още преди Нова година. Сега, по думите на Борисов, има опит за протакване на изборите. Той допусна, че това се дължи и на социологическите проучвания, които слагат ГЕРБ пак първа политическа сила.

„Няма експерт, който да каже как ще се развие пандемията!“, сопна се Борисов във връзка с настояванията на Радев експертите у нас да кажат какво очакват до март месец.

„Изцяло в правомощията на държавния глава е да обяви датата на изборите. Считам, че като е казал 28 март, няма смисъл от консултации – да ни вика и да си измива ръцете с нас“, коментира още Борисов.

С ирония премиерът заръча на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов и на председателя на НОЩ ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски да попитат, ако искат колегите си от Германия, дори от института „Роберт Кох“ каква им е прогнозата за пандемията. Така да можело да се отговори на Радев, който много настоява за прогноза.

„Кажете им нашият президент чака прогноза!“, каза Борисов.

Премиерът засегна и още една тема днес във връзка с коментарите на Румен Радев. Вчера държавният глава го обвини в съюз с ДПС.

„Съветвам го да бъде внимателен с изказа. Да се вкарва президентът на друга държава във вътрешно-махленски спор е несъстоятелно“, коментира Борисов.

Той припомни, че от 2005 г. е започнал да печели мажоритарни избори.

„И аз мога да му кажа, че е ортак с Черепа! Какво имам общо аз с Пеевски“, реагира остро Борисов.

В същото време премиерът е убеден, че е атакуван заради успехите на правителството. Той допуска, че като видят зор, опонентите започват да говорят за ДПС и Пеевски.

„Така че ДПС си подкрепиха Радев за сметка на Цецка Цачева. Оставката ми е искат всеки ден и блокират кворума. Какво общо имаме ние с ДПС? Напротив на места битката ще е ГЕРБ-ДПС. Огромна част от българските мюсюлмани идват към ГЕРБ. Разбирам желанието да уязвят, но не могат да ми прикачат никого“, категоричен бе Борисов.

Той направи и кратка ретроспекция на бежанската криза, настоявайки, че мигрантският натиск е нулев именно заради добрите отношения с Турция.

Борисов не пропусна да благодари и на НОЩ за добрата работа във връзка с управление на корона кризата. Смята, че ситуацията се владее и се прави най-доброто. Той увери още, че ваксини ще има за всички желаещи.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook