Борисов към Европа: България е в хаос, защото се върнаха старите комунисти

Можете да споделите с приятели от тук:

Предстои ни много работа, за да издърпаме за пореден път държавата от блатото, в което я тикат комунистите на Радев. Битката ни не е за изборите, а за демокрация! Това сподели в разговор Бойко Борисов пред председателят на групата на Европейската Народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер.

„Това не е битка за изборна победа, а битка за демокрацията“, отговори Вебер.

външна реклама

По думите на Борисов, за един месец управление на служебното правителство на кандидат президента Радев, е налице провал във ваксинациите, спиране на жизнено важни за икономиката инфраструктурни проекти и блокиране на Плана за възстановяване и развитие за България, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Благодарение и на Вашата подкрепа, получихме извънредно 2 700 000 ваксини, за да имунизираме българския народ и да тръгнем бързо напред. Сега голяма част от тези ваксини стоят по фризерите и не се ползват. А срокът им на годност тече. Това е чудовищен провал не само за България, но и за европейската солидарност. Защото се оказва, че сте ни помогнали напразно“, посочи Борисов.

Той бе категоричен, че служебният кабинет се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини.

„България е в хаос, защото отново управляват старите комунисти. Всеки ден се хвърля нещо в медиите, като целта не е да се доказва, а да се разказва. Обвиниха ни в подслушване. Обвинения от най-високо ниво – от президент и вътрешен министър. Не са дали нито едно доказателство. Следващият парламент щял да разследва. Това е откровен циничен саботаж“, заяви Борисов.

От своя страна Манфред Вебер е изразил категоричната си подкрепа към ГЕРБ и е подчертал, че ще следят под лупа провеждането на парламентарните избори в България на 11 юли.

„Аз следя какво се случва в България и Бойко, имаш много работа. ЕНП те подкрепя, стоим твърдо зад теб. Разчитай на нас!“, подчерта Вебер.

По време на разговора председателят на ГЕРБ изрази своите сериозни опасения, че се готви мащабна фалшификация на изборните резултати през манипулиране на софтуера на машините.

„Реваншизмът на Радев и подчинените му министри е толкова брутален, че смениха дори хора, занимаващи се с управлението на горите или храните. Какво общо има храненето с изборите?! Нали те затова са на власт – за да организират честни избори. Очевидно целта им е друга. Да смажат ГЕРБ и да осигурят служебна победа на кандидата за президент Радев наесен“, заяви Бойко Борисов.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: