БНР потъна в сълзи! Внезапно почина емблематична водеща в радиото, всеки я е слушал

Можете да споделите с приятели от тук:

Почина дългогодишната журналистка от програма „Христо Ботев“ на БНР Грациела Ингелска. Това съобщи нейната сестра Силвана Ингелска за БНР.

Грациела е позната на слушателите на Националното радио като водеща и редактор на емблематични предавания на програма „Христо Ботев“. Добър колега, неподправено чувство за хумор, човек, обичащ пътешествията.

Преди радиото е работила в БТА. Парламентарен репортер, редактор в сутрешния блок на програма „Христо Ботев“.

Опелото на Грациела Ингелска ще бъде на 27.11.2022 (неделя) от 12.30 ч. в църквата „Преображение Господине“ в София, кв. „Лозенец“ ул. „Ралица“ 2.

Не изпускай тези оферти:

Поклон пред паметта й.

Още скръбни вести:

Звездата от „Игра на тронове“ и рокаджия на групата Dr. Feelgood Уилко Джонсън почина на 75-годишна възраст след битка с рак на панкреаса, информира NOVA. Джонсън бе диагностициран през 2013 г. и отказа да се подложи на химиотерапия. По тази причина лекарите му даваха едва 10 месеца живот.

Талантливата звезда опроверга песимистичната прогноза и живя още девет години. Издъхнал е в дома си.

В изявление от групата му се казва: „Това е съобщението, което никога не сме искали да публикуваме. Сега го правим с тежест в сърцето: Уилко Джонсън почина в дома си в понеделник, 21 ноември. Благодарим ви, че уважавате уединението на семейството в този много тъжен момент. Почивай в мир, Уилко Джонсън“.

Джонсън беше известен с уникалния си, накъсан стил на китара. Научи се да свири с дясната си ръка, въпреки че е левичар. Твореше с „Dr. Feelgood“ в средата на 70-те години на миналия век. Той е основател на групата „Solid Senders“ през 1977 г., а по-късно се присъединява към „The Blockheads“ на Йън Дюри през 1980 г.

Той е добре познат на феновете на сериала „Игра на тронове“ с ролята си на сър Илин Пейн – кралският мълчалив екзекутор, който обезглавява Нед Старк с меча на дома Старк – Лед. Той отнема животът и на вълчището на Санса – Лейди.

Джонсън, който живее в родния си окръг Есекс, остава вдовец, след като съпругата му Ирен губи битката с рака през 2004 г.

Не изпускай тези невероятно изгодни оферти:

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: