72-годишна баба на 4 внуци остана вечно млада, защото се отказа от 1 продукт преди 30 години

Можете да споделите с приятели от тук:

Гледайки снимките на тази красива и стройна жена, едва ли някой може да определи възрастта ѝ. Австралийката Каролин Харц има прекрасна фигура и блестяща кожа, на която дори много млади момичета могат да завиждат.

Няма да повярвате, но тази невероятна жена навърши неотдавна 72 години! Тя има три деца и четирима внуци. За разлика от много звезди, Каролайн не крие тайната на младостта си и зрелищния си вид.

Преди повече от 30 години тя изклюва от диетата си един единствен продукт

Това е захарта, въпреки че през целия си живот е била любителка на сладкото. Причината за отказа от захарта е, че когато навършва 40 годишни Каролин е диагностицирана с предразположение към диабет.

Жената започнала да използва подсладители, но продължила да се наслаждава на тестени продукти, най-вече бисквити, към които тя била пристрастена още от детството.

Трудно ли е отказването от захарта? 

В многобройни интервюта г-жа Харц не крие факта, че решението да промени коренно начина си на живот и хранене не било лесно. Тя била  обикновена жена, която не следяла за количеството захар в консумираните храни.

В началото всичко ѝ изглеждало безвкусно, но здравословните проблеми наклонили везните в полза на отказа от сладкото. За нейна изненада тя скоро забелязала, че вкусът и ароматът на храната и напитките станали по-изразителни и естествени. Кръвната захар се нормализирала.

Сега, на 72 години жената изглежда много по-млада от връстниците си, но по-важното е, че тя е по-здрава. Каролин твърди, че всеки може да приеме решението за промяна и след 50 години не е късно да обърне внимание на хранителните си навици.

Възможно ли е да се поддържа перфектна форма след 50? 

Много жени, особено тези с деца, вярват, че фигурата на девойка е безвъзвратно загубена. Те се отказват и не се стремят да променят нищо в живота си. Каролин е убедена, че всеки човек трябва да предприеме всички необходими стъпки, за да запази здравето и красотата си, а великолепната ѝ фигура може да послужи като пример за правилно отношение към себе си.

Разбира се, след 50 години е толкова трудно да промените живота си и да останете във форма по-трудно, отколкото след 40, но е възможно, ако сте готови да работите върху себе си.

С възрастта метаболизмът се забавя и това означава, че освен отказът от захарта, трябва да се консумира здравословна храна, много зеленчуци, плодове и фибри. Също толкова важно е да се контролира количеството консумирана храна. Каролин силно препоръчва да забравите бързането по време на хранене. Опитайте се да се насладите на всяка глътка, всяка хапка на храна и това ще помогне за намаляване на риска от преяждане.

Въпреки това, тя твърди, че не трябва да се отказвате от храна или напитки, които обичате, но е важно само да помислите за размера на порциите. Режимът на г-жа Харц е 5 малки хранения на ден. Каролин използва естествения заместител на захарта Ксилитол, който се намира в плодове и някои зеленчуци. Между другото, Каролин основава компания, която произвежда подсладители.

Сънят е важен за женската красота В продължение на много години г-жа Харц спи  поне осем часа. Тя вярва, че това време е достатъчно, за да може тялото да се излекува и подмлади.

Тайната на младата кожа 

Каролин често е питана как е успяла да запази кожата си в перфектно състояние. Тя не крие тайната си. Г-жа Харц започна да се грижи за нея от 17 години. Тя никога не си ляга, без да премахне грим, да почисти и овлажни кожата около очите и в областта на деколтето.

През пролетта и лятото жена, за която времето е спряло, не излиза навън, без да използва слънцезащитен крем. Тя никога не си прави слънчеви бани, защото знае отрицателните ефекти на слънцето върху кожата.

И още няколко съвета от Каролин 

Мисис Харц смята, че не бива да се сравняваме с други жени: всички сме индивидуални и уникални. В същото време тя препоръчва да обръщате внимание на това, което харесвате при други жени. Това може да бъде голям стимул за вас да работите върху себе си.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: