Черна прокоба убива водещите на Здравей, България по Нова телевизия

Можете да споделите с приятели от тук:

По-малко от година след трагичната и нелепа смърт на култовия журналист Милен Цветков, в отвъдното в разцвета на силите си се пресели още един знаков телевизионер – Георги Коритаров. Двамата са не просто колеги, но и лицата на емблематичния сутрешен блок на Нова ТВ „Здравей, България“. А ненавременната им кончина носи и страховита отсянка на окултен мистицизъм, твърдят колеги на журналистите.

Милен Цветков

Кошмарен инцидент в басейна „Дианабад“ от началото на миналия век е оставил своя отпечатък върху сградата, от която „Здравей, България“ се излъчваше в продължение на дълги години преди Нова да се премести в лъскавия си нов дом по пътя към летището. Цветков и Коритаров били сред малкото, ровили в историята заради журналистическото си любопитство и по-суеверните им колеги днес са склонни да търсят обяснение на смъртта им в старо проклятие.

Става въпрос за трагедия от есента на 1931 г., когато в „Дианабад“ се провеждат Балкански игри по плуване. Две състезателки от Турция, млади девойчета на 13-14 години, се задушават в стаята си и загиват след изпускане на газ, припомня lupa.bg. Случаят е покрит от правителството на Александър Малинов, за да не се предизвика международен скандал. Твърди се обаче, се семействата на момичетата са хвърлили стара мюсюлманска клетва върху лобното им място.

Георги Коритаров

Именно в бившата хотелска част, където се е случила трагедията, 6 десетилетия по-късно се намирали офисите на „Здравей, България“. И докато за Милен Цветков няма доказателства, сигурно е, че увлеченият от историята Георги Коритаров внимателно е проучвал непознатия на широката общественост инцидент, твърдят колеги на журналиста.

Скръбна вест: Почина известният журналист Георги Коритаров, порази го Ковид-19

Макар да е трудно да припишем случилото се с водещите на окултното, факт е, че точно година преди Милен – през пролетта на 2019-а, внезапно и неочаквано почина още една емблема на предаването – Весела Тотева. Талантливата писателка си отиде само на 45, малко след като дебютният й роман „Падение и спасение: изповедта на една хероинова наркоманка“ се превърна в бестселър.

Весела Тотева

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: