Ченге с КОВИД се обеси в България, медицинска сестра се опита да се самоубие

Можете да споделите с приятели от тук:

Мъж, диагностициран с КОВИД-19, се самоуби във Велико Търново. Заболелият е бил настанен за лечение в Специализираната белодробна болница „Д-р Трейман“ в старата столица. В средата на миналата седмица пациентът се обесил в здравното заведение. Основната версия за това починалият да прибегне до крайното решение да сложи край на живота си е страхът от инфекцията. Медицинският екип не е открил предсмъртно писмо, пише вестник Борба.

По информация на източници пациентът е на 55 години и на 3 април е щял да има рожден ден. Той е бивш полицай. Починалият е познат на много хора в старата столица с прякора си – име на известен пилот от „Формула 1”, който от години живее в кома.

Преди да бъде приет за лечение в респираторната клиника, е преминал преглед и консултация в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, откъдето го насочили за хоспитализация в общинската болница.

В същото време:

Възрастната жена се чувствала в безизходица и опитала да се самоубие, като изпие голямо количество препарат за растителна защита. В резултат на натравянето започнала да повръща и рязко се влошило общото й здравословно състояние. Нейни близки подали сигнал на телефон 112 и на мястото е дошъл екип на Спешна помощ.

Бившата медицинска сестра отказала да получи лекарска консултация и твърдяла, че дори да я спасят сега, след време отново ще направи опит за самоубийство. Въпреки това в крайна сметка склонила да се качи в линейката. Докарана е до Спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където веднага са предприели дейности срещу последиците от интоксикацията.

Това е поредният случай в региона, в който отчаяни от живота решават да се самоубият, като пият отрова. Неотдавна 39-годишен млад мъж от Златарица погълна огромно количество аграрен препарат, като дозата била 5 пъти над смъртоносната. Той бе лекуван два месеца и оцеля благодарение на професионализма на лекарите от търновската болница.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: