Трагедия, син уби баща си в центъра на Пловдив

Можете да споделите с приятели от тук:

Зловещо убийство е станало в центъра на Пловдив. 53-годишен е умъртвил баща си в жилището му, след което лъгал приятелите му, че не се чувства добре и затова не отговаря на телефона си.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия по наблюдавано досъдебно производство за умишлено убийство на 87-годишен мъж, извършено на 23.02.2021 г. в гр. Пловдив.

На 23 февруари 2021 г., близък на пострадалия Георги Малаков, на 87 г., направил няколко опита да се свърже по телефона с него. На позвъняванията отговарял синът му – Антон Малаков, на 53 г., който твърдял, че баща му не се чувствал добре.

Това притеснило близкия на Георги и той посетил жилището в централната част на гр, Пловдив, в което бащата и сина живеели. Там заварил вратата отворена и открил 87-годишния мъж целият в кръв, с много наранявания по главата. Веднага бил подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски служители и екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

Пострадалият бил откаран в лечебно заведение, където въпреки оказаната му медицинска помощ, починал. В резултат на проведените от служители на ОД на МВР – Пловдив незабавни оперативно – издирвателни мероприятия и действия по разследването, като евентуален извършител на престъплението е бил установен – 53-годишният син на жертвата. Същата вечер той е настанен в Център за психично здраве в гр. Пловдив.

До момента са извършени огледи на местопроизшествие, приобщаване на веществени доказателства, разпити на свидетели. Назначени са съдебномедицински и психиатрична експертизи и др. Разследването по случая, вкл. за установяване на актуалното психическо състояние на сина на пострадалия, продължава

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: