Проф. Николай Радулов: Борисов изглежда много смешен, съветвам го да се прегледа

Можете да споделите с приятели от тук:

“Очевидно, че нервите му не издържат на човека. Аз бих го посъветвал все пак да отиде да се прегледа, защото според мен здравето му е в опасност“, казва експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ

Той коментира поредното нелепо изявление на премиера Борисов, който сега твърди, че управлява кризата.

„Проблемът е, че той управлява кризата, а трябва да се управлява противодействието на кризата. Схемата на управление вие я виждате. Сутринта се казва едно, след това се казва обратното. Казва се, че това обратно е най-доброто в света, а на другия ден се казва точно обратното, което вече за другия ден е най-доброто в света“.

А след това експертът по национална сигурност продължи коментара си за министър-председателя ни Бойко Борисов:

„Очевидно, че нервите му не издържат на човека. Аз бих го посъветвал все пак да отиде да се прегледа, защото според мен здравето му е в опасност. При начина, по който живее и, както го гледам, се напряга, той не би трябвало да кара и автомобил, каквото прави непрекъснато, защото ще се удари някъде, ще получи някоя криза. Забележете, от откровените самохвалства, които започват с думите, че не обича да се хвали, ние стигнахме вече до открити заплахи.

„Нещата са толкова добри, такъв страхотен рейтинг имаме в света, че ако не се получат резултатите от изборите, които трябва да се получат, нещата много ще се объркат“. Кои са тези резултати от изборите е ясно, тъй като той го казва. Но всъщност резултатите, с които се хвали, това са резултати, които показват, че можем да теглим още и още заеми. Тоест, тези, които имат интерес ние да теглим заеми от тях, с удоволствие обясняват колко сме добри в тегленето на заеми.

Но ние сме добри и в усвояването на заеми. През декември изхарчихме над 3 млрд., сега продължаваме да харчим безумно и вероятно до изборите ще успеем да изхарчим още 4-5 млрд., като при това продължаваме да взимаме заеми. Сега става дума за още един държавен заем от 200 млн. Най-вероятно страната ще посрещне промяната с празни джобове, както я посрещна през 1997 г.“

“Аз мисля, че първо основната цел беше президентът – да се покаже какви разбойници са неговите съветници, помощници и секретар, но тази цел не беше улучена. Има, разбира се, и един друг елемент – елемент на отмъстителност, тъй като Пламен Узунов в битието си на служебен вътрешен министър изрита един главен секретар, който главно беше пиян, докато беше главен секретар при г-жа Бъчварова. Той го „изрита“ ненапразно, а просто защото го хвана, и то с доказателства, че кара шефа на една от областните дирекции да окаже въздействие върху изборния процес“, върна се проф. Радулов на темата с акцията срещу служителите на Президентството.

Проф. Николай Радулов изрази мнение, че при евентуална промяна в България би било възможно да се направи така, че Цветан Цветанов лично да връща пари, а не държавата ни, за множеството осъдителни присъди в съда в Страсбург срещу България, причина за които са действията на МВР, докато лидерът на „Републиканци за България“ бе министър на вътрешните работи – в първото правителство на ГЕРБ.

“Главният секретар, противно на обществените нагласи и идеи за това какво прави главният професионалист в МВР, той всъщност стои като една пионка отпред и отклонява вниманието. Сега същият главен секретар – той не прави нищо, той е един смешен човек. Когато говори, говори такива неща, че дори и неопитните журналистки се смеят, и обикновено подтичва след главния прокурор“, разясни проф. Радулов, който има опит в структурите на МВР.

“Работата на министър-председателя е да управлява стратегически процесите. Не да казва колко чифта гумени ботуши трябват „тук“. Или: ей на този да му дадеш еди-какво си. Или: ей на този да му оправите къщата. Или: аз сега ще ви отпусна за стадион. Те са 4 старци на 75 години, но той ще им прави стадион… Да могат да тичат и да се борят COVID чрез физически упражнения“, коментира още проф. Радулов.

“Този, който се съгласи да участва с Божков на изборите, може да има само една причина – очакването, че Божков ще даде пари. Иначе участието на Божков в изборите компрометира която и да е партия. Никой не му пречи на Божков всеки ден да държи речи по два часа във Фейсбук, както и прави, но не 2 часа, никой не му пречи и ако наистина има доказателства за това на кой и какво е дал, а аз се надявам, че има такива неща, защото той е един умен човек и не е празнословец, ще бъдем много изненадани преди изборите’‘, коментира той и темата „Божков“, специално в частта за мандатоносителя ПП БНО, чрез която „Българско лято“ на Васил Божков ще се яви на предстоящите парламентарни избори. Към момента на интервюто на Лили Маринкова с проф. Николай Радулов, все още не се знаеше коя ще е партията мандатоносител.

“Някой човечец, ако изтегли 2000 евро от сметката си, ДАНС веднага почва да се интересува защо, кога и как. Този човек (б.р. Васил Божков) е изтеглил 70 млн. (б.р. малко над 60 млн.), многократно го е правил и никой в ДАНС не е казал и дума“, коментира експертът по национална сигурност и детайла с разкритията на Васил Божков за раздаване на милионни рушвети на висши държавни служители, в частност на бившия министър на финансите Владислав Горанов и министър-председателя Бойко Борисов.

“Ако ГЕРБ по някакъв еквилибристичен начин успее да спечели изборите, това ще доведе до още по-голямо ожесточение. Предполагам, че ще има отново протести, те ще са по-мощни и най-накрая няма да се стигне до просто падане от власт“, каза проф. Николай Радулов към края на участието си.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: