Най-красивите яйца се правят на пара: Лесно е, няма две еднакви

Можете да споделите с приятели от тук:

Ако искате пъстри яйца за вашата великденска трапеза , пригответе ги по този метод. Не е сложно, а резултатът е вълшебен! Яйцата на пара стават невероятно красиви и цветни, а шансът да се повтори интересната шарка е нулев. Ето колко е лесно:
Внимание: Пробутват ни коледни „козунаци“ за Великден, цените са стряскащи

Необходими съставки:
10-15 яйца
бои за яйца – червен, син, зелен и лилав цвят бои на прах – по 2 броя от всеки
около 1 чаша винен оцет
метален гевгир
Цялата процедура по боядисването на великденски яйца на пара може да видите във видеото по-долу:
Малко нишесте и 3 салфетки, а яйцата стават като нарисувани

Решихме да споделим с вас един прекрасен и оригинален начин за декориране на яйца. Това е особено полезно, ако искате да покажете на всички гости и роднини своя артистичен дух и творчество! Великденските яйца са символ на този светъл празник. Можете да ги украсите абсолютно по всякакъв начин. Например, използвайки техниката на декупаж.

Ще ви е необходимо:
бели сварени яйца;
четка;
обикновени салфетки с шарки;
вода;
2 ч. л. нишесте;
хранителни бои по ваш вкус.
Празнична питка „Цвете“: Радост за очите и истинска наслада за небцето

Какво да правим

Вземете салфетки с малки рисунки, които харесвате. Изрежете цветя – пеперуди, зайци и всякакви други рисунки от салфетките.
Разстелете рисунките върху повърхността на яйцето с леко навлажнена четка. Много е важно да се опитате да изгладите всички гънки – за да стане красиво.
Сега вземете царевичното нишесте (2 ч.л.), разбъркайте го с 50 грама вода, сложете сместа на малък огън и нагрейте за около минута, като разбърквате.
След като напълно сте украсили яйцето, пак с помощта на четката леко намажете яйцето със сместа от нишесте и го оставете да изсъхне.
Когато яйцата са напълно сухи (отнема не повече от половин час), покрийте ги с оцветен слой “лепило”. За да направите това, добавете боята за яйца към малко количество вода и нишесте.
Определено ще се получи много хубаво и оригинално! Бъдете сигурни.
Хареса ли ви идеята? Експериментирайте смело!

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: