Личен лекар: Заразените са 15-20 хил. на ден. Мангъров да отиде да копае гробове в

Можете да споделите с приятели от тук:

Кадър: БТВ

Личен лекар хвърли бомба в ефир. Д-р Георги Миндов обяви, че заразените с коронавирус у нас са с пъти повече, отколкото официално ги обявяват всеки ден.

Заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните всекидневно 4-5 хиляди случая. Това каза пред bTV председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.

По думите му скоро няма да има PCR тестове с електронни направления от личните лекари, въпреки че бяха обещани от здравните власти до дни.

„Информационно обслужване“ не си пое ангажимента. На 6 ноември трябваше да бъдат представени и да заработят. Проблемът е софтуерен, ние сме жертва на програмистите. Хората в момента плащат по 1 милион на ден, защото някой не си е свършил работата в тази държава. Работа, за която му се плаща“, каза д-р Георги Миндов.

Той не скри раздразнението си от поведението на доц. Мангъров. Д-р Миндов смята, че върлият противник на установените в цял свят мерки си търси нова изкупителна жертва.

„Ние в театъра на Мангъров няма да участваме! Това е цирк! Ние сме с най-много починали лекари. Аз ще го накарам, като почине някой, той да дойде на гробищата да копае. Според него с прегръдки се лекувало… Той разруши най-святата връзка лекар – пациент. Това е подигравка с цяло съсловие.

Дадоха им 50 лв. на пенсионерите, имат пари да си платят PCR теста. Изказването му бе в контекста на това, колко е важно да се направи PCR тест. По думите му PCR тестовете дават най-надежден резултат между 3 и 5 ден от симптомите. След 7-я ден той може да даде неверен резултат, пише burgas24.bg.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: