Иво Инджев: Занесете феса на Борисов в Банкя, където се крие и говори нелепици

Можете да споделите с приятели от тук:

Сблъскваме се отново с невежеството на нашия премиер в оставка, който борави с цитати от библията както си иска. Например вчера каза, че който нож вади, от нож умира, така бил казал българският народ. Много се извинявам, това е всеизвестен цитат от Библията. Според благословията Исус е искал да каже на Петър, когато е скочил в Гетсиманската градина да го защитава от римляните, които искат да го арестуват, не за да го предпази от това, че който нож вади, от нож умира, а за да му каже: Ти знаеш, че няма да умреш от нож, тъй като ще бъдеш обесен един ден от римляните.

Само че, къде ти Борисов да стигне до такива дълбини на на мисълта.

Това каза Иво Инджов в “Пресечна точка” в коментар за днешните изявления на Борисов и събитията пред Президентството, когато лидери на “Има такъв народ” бяха атакувани от хора с фесове.

За сметка на това, виждам, че негови вероятно почитатели, не знам от коя партия са, са използвали символиката на феса. Това ни връща в началото на 90-те години, когато имаше казионни организации към БКП, възпроизвеждащи патриотизма. От тях тръгна Георги Първанов. Общонародните комитети за защита на националните интереси, те скандираха: Желю с фес. Сега се връщаме към онези времена. Нека тези хора да занесат феса на Борисов в Бояна, тъй като той нареди на неговите хора да не гласуват арменския геноцид, не станаха да почетат с една минута мълчание арменския геноцид, защото така мисли техният ръководител Борисов, каза още Инджев.

През 2008 години пред Джон Байърли, американският посланик, и един бизнесмен, на който три месеца уреждах среща с Борисов, самият Борисов се похвали как турските тайни служби са го наградили за информация за преминаване на наркотрафиканти от Турция в България, за да може той в България да блесне като кмет, че продължава да кара влака в областта на сигурността след МВР, където беше главен секретар. И защо са го наградили с тази информация турските тайни служби, защото той е спрял геноцида, гласуването за геноцида в Софийския парламенти като кмет. Ето на този човек, уважаеми, трябва да занесете феса в Банкя, където се крие и говори нелепици, допълни Иво Инджев.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: