Ето го господинът от Лондон, който е фаворит за премиер на Станислав Трифонов

Можете да споделите с приятели от тук:

Сравнително млад, по възможност красив и задължително умен трябва да е кандидатът за премиер на бъдещо правителство анти-ГЕРБ, особено ако то бъде нарочено за експертно.

Такива са нагласите на основните партии, които биха подкрепили такъв кабинет.

Следващото правителство по-вероятно ще бъде излъчено с мандата на “Има такъв народ” на Слави Трифонов. А зад него с гласове се очаква да застанат “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън!”.

Премиер на бъдеща коалиция на Слави Трифонов, Христо Иванов и Мая Манолова обаче не може да е нито един от партийните лидери. Тогава много трудно ще се сформират нужните на такова управление плаващи мнозинства.

Заради това възможен вариант бил да се потърси от т.нар. непознати лица и да няма коалиционно споразумение – предлага се правителство и депутати от различни групи дават гласи си. Сред политици в София дори вече се завъртя името на Румен Чолаков.

Звездата на Чолаков изгря именно в “Шоуто на Слави” при организацията на референдума за мажоритарните избори. Младият мъж е възпитаник на “Кеймбридж” и освен това членува в “Милениум клуб” в Лондон. Схема, която бе разиграна с влизането на т.нар. царски юпита от “Сити клуб” в Лондон в правителството на Симеон Сакскобургтотски. Самият Чолаков неколкократно е търсил демонстративно близост до княз Кирил.

Освен с референдума на Слави Чолаков опита да влезе в политиката и като кандидат за евродепутат през 2019 г. с коалицията “Път на младите”, в която участваше и НДСВ.

Предимство на такъв премиер би била и възможна близост с ГЕРБ и дори подкрепа от партията на Бойко Борисов по ключови теми.

Чолаков е харесан от хора в ГЕРБ при контакти около европейските избори и политическите му инициативи в България.

Макар и експертен, такъв кабинет с мандата на Слави Трифонов няма пречка да включва политици като министри.

Източник: 7dnisofia.bg

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: