Българи откраднаха огромно златно съкровище, хванаха единия

Можете да споделите с приятели от тук:

Голям удар на родни бандити в Белгия! Те ограбиха чудовищно количество злато, на започнаха да ги арестуват.

Български гражданин е оставен зад решетките за грабеж на 38 килограма златни кюлчета. Той е издирван от белгийските власти, съобщават от Окръжна прокуратура – Бургас.

Издадена е Европейска заповед за арест от съд в Антверпен, Белгия, за задържането на Й.Й. Той е издирван от Белгия за въоръжен грабеж на 19 октомври 2020 г. в Пулле.

В Европейската заповед за арест е посочено, че на тази дата мъж е бил нападнат и повален на алея пред неговото жилище. Върху пострадалия е нанесен побой. В продължение на 16 часа е държан вързан, а устата му била запушена.

През това време са били откраднати скъпоценни предмети, между които и 38 килограма златни кюлчета. Посочено е, че престъплението е извършено от петима български граждани, сред които е бил и Й.Й. След грабежа заподозрените лица са избягали с две коли в Нидерландия.

Белгийското законодателство е определило максимален срок на наказание за посоченото престъпление – “лишаване от свобода” за срок от 15 до 20 години.

Й.Й. е задържан на 24 март от полицейски служители в Несебър. Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: