Близнашки прогнозира скорошна смърт на анти-ГЕРБ коалицията и срази Христо Иванов

Можете да споделите с приятели от тук:

В момента има много странна, инцидентна анти-ГЕРБ коалиция, която е въпрос на време да се разпадне, зад партиите в нея стоят олигарси. Това заяви проф. Георги Близнашки, експерт по конституционно право и бивш служебен премиер в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ по NOVA NEWS. 

„Бойко Борисов е действащ министър-председател в оставка докато не бъде избрано новото правителство.

Той трябва да се яви в Народно събрание, да си носи кръста към Голгота до края“, коментира той.

По думите не е необходимо никакво гласуване на оставка на правителството, защото така или иначе Министерският съвет е в оставка. Това решение професорът определи като напълно безсмислено, удар във въздуха, който не прекратява правата на правителството.

Според него най-важното е, че не е се допуснало осъществяване на онзи замисъл, с който е тръгнал протеста – оставка на правителството, НС и главния прокурор, защото това е бил опит за държавен преврат с цел цялата власт да се концентрира в ръцете на един човек.

„Христо Иванов не е работил нищо сериозно, шансът да се провали е огромен. Слави Трифонов е ужасѐн от мисълта да поеме управлението. Не е като да раздаваш безапелационни оценки на управляващи по телевизията“, смята проф. Близнашки.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате: